NEREYE GELDİK?

Nerede Yiyoruz ? Nerede İçiyoruz ? Nerede Eğleniyoruz ? Kısacası Nereye Geldik ?

KONYALI KEBAP

Genel olarak tandır kebebı olarak bilinen , Karaman – Konya yöresinin kıymetlisi  “Fırın Kebabı” Aykan AYDIN aktarımı ile Ankara – Sitelerde bizlerle buluştu.

KONYALI KEBAP

Ankara’nın en eski ve en iyi tandır yiyebileceğiniz mekanlarından birisi de Siteler’de bulunan Konyalı Kebap. Uzun zamandır buraya gidememenin vermiş olduğu istekle, iş arkadaşlarımı da gaz getirerek tekrar gitme fırsatını bulduğum için memnun ve mutluyum.

Öncelikle Konyalı Kebap Ankara Siteler bölgesinde müdavimlerinin tandır kebabı için tercih ettiği tek yer dersem abartmış olmam. Ancak her ne kadar yazılarımda fiyat kısmını sona bıraksam da bu sefer en baştan fiyatlara değinmeden geçemeyeceğim. Yaklaşık 1 kilo etin kilosunun 150 TL’den satıldığını düşünürseniz fiyatlar gerçekten çok yüksek kalıyor. Deneyimlerime göre 1 kilo et ise 6 kişiyi doyurabilecek durumda. daha fazla kişi ile giderseniz tadımlık olarak kalabilir.

1973′den beri hizmet sunan Konyalı Kebap’da garsonların yaş ortalamasının yüksek olduğu ilk dikkatimi çeken nokta oldu. Sanırım hepsi burada işe girmiş kişiler ve buradan emekli olmayı düşünüyorlar. Restorana girdiğinizde kesinlikle 1970′li yıllara gittiğinizi düşünebilirsiniz. Dekorasyon abartılı olmamakla birlikte modern çizgilere de rastlamıyorsunuz. Masa ve sandalyeler son derece sade olmasıyla, bir esnaf lokantasına geldiğiniz belli ve bir sohbet esnasında babamın sözü aklıma geliyor hemen; “Ankara Siteler esnafı parayı kazanıp burada harcıyor.” evet gerçekten bu söz çok doğru, içeride genel olarak Siteler patronlarını burada görüyorsunuz.

Masanıza oturduktan sonra sadece içeceklerinizi ve ne kadarlık bir tandır kebabı istediğinizi söylemeniz yeterli. Sonrasında Tandır’ın vazgeçilmezi soğan ile birlikte turşu, turp, ekmek ve içecekleriniz masaya getiriliyor.

Özellikle buranın kendine özgü ayranını tercih etmelisiniz.  Ayranın köpüğü, tuz oranı ve tadıyla gerçekten güzel. Ufak bir detay olsa da bira bardağında getirilen ayrandan yeteri kadar içebiliyorsunuz.

…ve sonunda konuya esas tandırımız getiriliyor. Görüntüsü ve kokusu ile gerçekten görsel bir şölen bu. Etlerin nasıl lif lif ve yumuşacık olduğu belli. Eğer bu lezzetle aranıza çatal, bıçak girmesinin istemiyorsanız gömleğinizi kollarını sıvamaya başlamalısınız.:)

Ortaya getirilen tandır kebabından tabağımıza kendimiz servis ediyoruz. Ben tandırımı ikiye ayırıp, kekikli ve sade olarak tabağımda iki ayrı alanda yemeyi tercih ediyorum. Tandır, yumuşacık ve dokunduğunuz anda hemen ayrılıyor.

Özellikle tandırın yanında ve hemen altına yerleştirilen ekmeği tatmak için sabırsızlanıyorum. Etin tüm kokusunu ve yağını sindirmiş olan bu ekmeği her ne kadar paylaşmak zorunda kaldıysam da beni mutlu etmeye yetiyor. Ortaya getirilen yaklaşık 1 kilo et anında tüketildiği için de herkesin yüzünde “bu kadar mıydı” ifadesini görüyoruz ve herkes sen daha az yedin, sen daha fazla yedin tartışmasına başlıyor bile :)

Tandırımızı yedikten sonra tatlı krizimize hemen çözüm bulunuyor. Kadayıflı ekmek tatlısı ve kabak tatlısı tercihlerinde bulunuyoruz ve ayrı ayrı iki tatlıdan da yeme şansı buluyoruz. Benim için tatlıda önem verdiğim durumlar ise; şeker komasına sokmaması ve şerbet içinde yüzen bir tatlı olmamasıdır. Konyalı Kebap da bu söylediğim olumsuzlukların hiçbiri yok. Tatlılar gerçekten kıvamında ve lezzet olarak ortalamanın üzerinde.

Yazının başında da bahsettiğim üzere bu lezzetleri ucuza yeme şansınız yok, etin kilosu 150 TL, tatılar 7 – 8 TL dolayında, içecek fiyatları ise makul seviyelerde. Toplamda 7 kişi ödediğimiz tutar 216 TL’yi buluyor.

Ankara’da 4 ayrı yeri olan Konyalı Kebap için tercihiniz bence Ankara Siteler merkez yeri olmalı. Yerini kolaylıkla bulabileceğiniz Konyalı Kebap, Siteler’in belki de en çok kullanılan ve tercih edilen caddesi olan Karacakaya caddesinde yer alıyor.

Adresi: Karacakaya Caddesi no:149 Siteler / Ankara
Telefonu: 0312 348 07 07
İnternet Adresi : http://www.konyalikebap.net
About these ads

14 comments on “KONYALI KEBAP

  1. Buket
    Şubat 20, 2012

    Gercekten cok etkileyici!Biran önce yemek istiyorum!

  2. Ali Kaptan
    Şubat 20, 2012

    Canım Fırın Kebap somun ekmek ile beraber servis ediliyor.. Fotoğraf çok şey anlatıyor, ben üzerine daha fazla yorum yapamayacağım. NO COMMENT.

  3. Ali Kaptan
    Şubat 20, 2012

    Canım Fırın kebap Somun Ekmek ile servis ediliyor. Fotoğraf çok şey anlatıyor üzerine yorum yapamayacağım. NO COMMENT

  4. emrecan
    Şubat 21, 2012

    Ali Kaptan’a katılıyorum.

  5. merhaba
    Şubat 21, 2012

    vakko lacos nasıl markaysa buranın lezzetide böle marka bence etin türk lokumuna dönüştüğü gercek adres burası gerçekten yüksek kaliteli et yemek isteyen varsa burayı kesinlikle tavsiye ederim

  6. Tsubasa
    Şubat 22, 2012

    Fırın Kebap Konya’da Hacı Şükrü de yenir…

  7. Yağmuş
    Şubat 22, 2012

    Olsada yesek :)))))

    • hürrem
      Şubat 25, 2012

      İstanbul yolu şubesindeki bıçakarasınada bayılıyorum mükemmel lezzet tandır ve bıçakarası meşhur konyalı kebapda yenir üzerine tanımam .. :)

  8. orkun
    Nisan 6, 2012

    RESİMLER GERÇEKTEN İŞTAH AÇICI.. BENDE GEÇENLERDE İSTANBUL BEYKENTTE DENİZLİ KEBAP258 DENİLEN BİRYER KEŞFETTİM TANDIRI HARİKA , TARHANA ÇORBASI EV YAPIMI VE TAHİNLİ PİDESİ TEK KELİMEYLE ENFES MUTLAKA DENEMELİSİNİZ…BUARADA GÜL TATLISINIDA TATMADAN ÇIKMAYIN BİZİM GİBİ MÜDAVİMİ OLABİLİRSİNİZ…))

    • nereyegeldik
      Nisan 9, 2012

      Orkun Bey , bahsetmiş olduğunuz eşsiz lezzeti isterseniz sizin yazını ve fotolar ile sitemize taşıyabiliriz. Çok memnun oluruz. nereyegeldik@gmail.com

      • orkun
        Nisan 10, 2012

        merhaba konu hakkında en iyi bilgiyi herhalde restaurant yetkilileri verebilir diye düşünüyorum konuları hakkında oldukça titiz ve ilgililer . web sayfaları http://www.denizlikebap258.com iyi çalışmalar dilerim.Orkun

  9. hüseyin önder
    Haziran 11, 2012

    ya siz fiyatlardan haberiniz varmı
    ben girdim 650 gr tandır 3 ayran 2 tatlı 130,00 tl ödedim bu nasıl iş
    benim haberim hesap öder iken öğrendim kğ 160,00 tl
    daha önce fiyatı bilse idim 3 simit 3 ayrın öde 6 tl

  10. mustafa
    Eylül 26, 2012

    fırın kebabı.n da hacı sukurun sukurun ustune usta tanımam ayrıca kebabı hec etmısler ekmekle cannım kebabı

  11. oğuz
    Ocak 3, 2013

    konyalı kebap da tandır, somun ekmeğiyle değil tandır ekmeğiyle servis edilmekte fotoğrafa aldanmayınız.tandırla beraber bıçakarası,etli ekmek,mevlana,ızgara çeşitleri,bamya ve mercimek çorbasınıda istanbul yolu konyalı kebapda bulabilirsiniz..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Kategoriler

Twitter

Bloğu takip etmek için tıkla.Yeni yazılar e-mail olarak adresine gelsin

Diğer 121 takipçiye katılın

Blog İstatislik

  • 588,338 tıklama
Şubat 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  
%d blogcu bunu beğendi: