NEREYE GELDİK?

Nerede Yiyoruz ? Nerede İçiyoruz ? Nerede Eğleniyoruz ? Kısacası Nereye Geldik ?

PİRAYE TAŞ PLAK MEYHANESİ

Bu yazıyı ilk okuduğumda uzun süredir gerçek anlamda  meyhaneye dokuları ile bezenmiş bir mekana gitmediğimi anladım ve bu yazının aramıza yeni katılan yazarımız Özge YAZICI  tarafından bizlere aktarılıyor olması ayrıca keyif verdi bana. Keyifli anlatımı için kendisine teşekkür ederiz.

PİRAYE TAŞ PLAK MEYHANESİ

“Lezzet”in damakta bıraktığı tat dışında bir şeylerle ilgisi olmalı. Bakıldığında görülen şey, dokunulan yer, duyulan sesler, kokular, hatta bunların anımsattıkları, lezzete giden yolda uğradığımız yerlerdir çoğunlukla. Damak tadı, dört duyudan geçip onun en son vardığımız yerdir belki de.

Yorgun bir akşamüstü dostlarla buluştuğunuzda gidecek “lezzetli” bir yer arıyorsanız “Piraye”den daha iyisini bulmanız zor. Kadıköy Altıyol’daki ara sokaklardan birinin sonundaki kapıdan girdiğinizde mütevazı ve samimi bir yer karşılar sizi. Ve büyük ihtimalle, bir taş plaktan geldiğini düşündüğünüz Zeki Müren ya da Müzeyyen Senar’ın sesi. Ahşap masaların üzerinden duvar yerine boydan boya camla gösterilen minik bahçeye ilişir gözünüz ve bu samimiyete bir de ferahlık hissi ekleniverir. Ama içerisinin hissettirdiği bundan ibaret değildir. Seçtiğiniz masaya oturduğunuzda, kendinizi, Nazım Hikmet’ten, Atilla İlhan’a, Halikarnas Balıkçısı’ndan Haldun Taner’e, duvardan size bakan güzel adam ve kadınlara selam verir bulursunuz. Lezzet, böyle ilk andan yakalar işte insanı bazen.

Eğer fazlasıyla aç ve etrafı sarmış kokudan tahrik olmuş bir dostla gittiyseniz, rakı adabına sadık garsonların durumu anında kavrayarak mezeleri masanızda bitirivermesi mümkün. Henüz duvara monte edilmiş eski daktiloyu konuşamadan mezelerin hangisinin daha iyi olduğuna karar vermeye çalışırken bulabilirsiniz kendinizi. Bana göre patlıcan kızartması, aç dosta göre “hepsi.” Bol bir meze menüsü olduğunu söylemek güç ama taze ve lezzetli oldukları kesin. Kızarmış sıcacık ekmek, sert yağlı beyaz peynir ve güzel meze ile iç kıyılmamızı gidereduralım, Müzeyyen Senar “Benzemez Kimse Sana” derken salatamız ortaya gelsin, balıklarımızı bekleyelim. Bu arada da “Piraye” için yazılmış şiirlere, bütün güzel kadınlar için yazılmış şiirlere anason kokulu kadehlerimizi kaldıralım.

Çupra ve istavrit tahminimizden kısa sürede ve tahminimizden daha güzel geldi masamıza. Aramızda ilk gittiği yerde balık yememe adeti olan diğer arkadaşımızın tavuk şişi de gelince,  lezzeti artık damağımızda hissetmek üzere konuşmayı kesme zamanının geldiğini anlıyoruz. Balıkların, ortalama bir balıkçı lokantasında yediklerimizden aşağı kalır yanı yok. Kararında pişirilmiş ve garnitürü olması gerektiği kadar. Tavuk şişin tadı ise balığı aratmayacak güzellikte. Fiyatların da oldukça makul olduğunu eklemekte yarar var.

Güzel ve zihin açan bir sohbetin olmadığı bir sofrada lezzetten söz etmek mümkün değildir. Lezzetli yemek yeme gibi bir derdi varsa, sohbeti tatlı, sofra adabını bilen insanlarla yemeli insan.  Yoksa, balığa limon sıkılır mı, rakıya buz konur mu, pişmiş aşa su katılır mı… Neden olmasın? Piraye’ye, bunun farkında olan dostlarınızı alın ve gidin. Duvarlarından başlayıp, masadan devam edip, yüreğinizden çıkın. Kalkmak bir türlü içinizden gelmiyorsa da, son bir kahveyi bahane yapın.

Adresi: Serasker Caddesi Rızapaşa Çıkmazı No:8A Bahariye / Kadıköy (MÜJDAT GEZEN TİYATROSU ÖNÜ)
Telefon: 0.216.3305752 
İnternet Sitesi :www.pirayerestaurant.com
About these ads

9 comments on “PİRAYE TAŞ PLAK MEYHANESİ

  1. Senem
    Mart 26, 2012

    Kaleminize sağlık, çok keyifli bir yazı olmuş. Fiyatlarla ilgili bilgi de alabilir miyiz Özge Hanım.

  2. elif :)
    Mart 26, 2012

    süper bir tarif olmuş :) ellerinize sağlık, gidenlere de afiyet bal şeker olsun :D

  3. emrecan
    Mart 26, 2012

    Harika bir yazı. Elinize sağlık. Ben de fiyatları merak ettim.

  4. Özge Yazıcı
    Mart 26, 2012

    Çok teşekkür ederim.
    Resimde görünen herşey ve görünmeyen 35′lik için toplam 150 TL ödedik 4 kişi. Ayrıca fiyat listesini detaylı olarak şu linkten görebilirsiniz.
    http://www.pirayerestaurant.com/piraye/?p=1

    Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürler.

  5. Ali Kaptan
    Mart 26, 2012

    Resimlerden anladığım kadarıyla her şeyi vasatta seyreden standart bir meyhane.. Ne çok kötü diyecek bir ürün vardır bu tarz mekanlarda, ne de “aman bu da çok lezzetli” diyebileceğmiz bir ürün. Alkolün yanında bir şeyler almak ve çift stop yapılacak günler için eşsiz bir fırsattır bu tarz mekanlar. Fiyat/kazanç oranı tavanlarda, Kadıköyde vapura binmeden bile bir düdük (20cl rakı), bir istavrit bir de roka salata yapılır. Beğendim. Like. I Love Nereyegeldik.Com

  6. Tsubasa
    Mart 27, 2012

    I Love “Nereyegeldik.Com” slogan güzelmiş

  7. Kivanc U
    Nisan 2, 2012

    Yazinizdan da cesaret alarak Cuma aksami orada toplandik. Hersey gayet guzeldi. Ozellikle yogurtlu mezeler cok begenildi. Bundan sonraki hedef kahvaltisini da denemek olacak. Kadikoy’de cok fazla mekan var ama gitmeye degecek yer cok az. Piraye de onlardan biri, umarim daha da iyi olur.
    Hesap: 5 + 2 kisi sonradan geldi. 1 x 70lik, 1 x 35lik Yeni Raki, sayisini hatirlamadigim sarap ve bira, 6 soguk meze, guvec mantar, pastirmali humus, 5 pacanga, 3 tavuk kanat, 1 irmik helvasi, 1 meyve : 315 TL geldi. (Bizce gayet makul :)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Kategoriler

Twitter

Bloğu takip etmek için tıkla.Yeni yazılar e-mail olarak adresine gelsin

Diğer 120 takipçiye katılın

Blog İstatislik

  • 574,181 tıklama
Mart 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Şub   Nis »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogcu bunu beğendi: