KONYALILAR

Eğer değerli okurlarımız “Efsane Geri Döndü”  . Sitemizin ilk yazarların da aynı zaman da zamanın aktif yazarlarından Yaprak YİĞİT aramıza geri döndü. Hem de geleneksel Orta Anadolu mutfağı ile . Bugün Bamya Çorbası , Fırın Kebabı , Etliekmek diyince akla gelen Mevlana şehri Konya lezzetlerinin İstanbul yansıması olan Konyalılar’dayız.

KONYALILAR

Eğer İstanbul’da yaşayan bir Konyalıysanız ve Konya yemeklerini çok özlediyseniz veya sadece meraklı bir “sonradan gurme”yseniz 🙂 Bostancı’daki “Etliekmek”e uğrayabilirsiniz!

Küçük, samimi ve oldukça kalabalık bir yer burası… Minibüs caddesi üzerinde Mado’nun karşısında. Oturduğunuzda önünüze hemen turp ve maydanoz tabağı geliyor. Biz hemen Konya’ya özel bamya çorbası istedik. Tadı da gayet lezzetliydi. Sonra birer Konya fırın kebabı istedik.Yumuşacık bir etten altı üstü sıcak pideyle geldi. Kemiklerinden tuta tuta yedik…

Bir de ortaya etliekmek istedik, e oraya gidip de etliekmek yemeden dönmek olmazdı. Bir kebaptan bir tandırdan yiyerek bir yandan da tatlı siparişi verdik. Saç arası dediğimiz tatlı da istediğinize göre cevizli veya fıstıklı gelebiliyor. Resimde görebileceğiniz fıstıklı olanı biz saniyesinde tükettik…

İki kişi toplamda 56 TL hesap ödedik.

Bamya çorbası ve tatlıdan iki değil birer porsiyon yediğimizi düşünürseniz içecek olarak da ayran hesaplarsanız, fiyatlar Konya’ya göre yüksek, ancak İstanbul şartlarında normal.

Canınız çektiyse hiç durmayın! Hemen yola çıkın. Tavsiyem arabanızı almayın, yer aramakla uğraşmak yerine atlayın minibüse hemen önünde inin.

Şimdiden afiyet olsun!!!!!

Adresi : Şemsettin Günaytay Caddesi Kazasker Kadıköy / İstanbul
Telefonu :0216 369 99 99
İnternet Adresi : www.etliekmek.net
 
Vedat Milor’un Görüntülü Anlatım ve Yorumları :
Reklamlar

KONYALILAR” üzerine 2 yorum

  1. Etliekmeğin inceliği, görünüşü vasat; Fırın kebap gayet iyi gözüküyor; et lif, lif ve yağ-et dengesi üzel. Ancak o kolonyalı mendilin üstüne Fırın Kebabı için parantez içerisinde “Tandır” yazması yok mu mekanın; beni büsbütün soğuttu. Dislike.

  2. Sevgili Ali Kaptan, herkes sizin gibi Konya’yı ve yemeklerini bilmez ki… Takılmayınız öyle şeylere, onlar bizler için, bilgi edinelim diye…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s