ÇÖPÇÜ

Murat Keçeciler , ilk yazısında yazısının edebi akışı ve sürükleyiciliği ile dikkatleri üzerine çekmiş ve bir sonraki yazısı ne zaman gelecek diye sabırsızlıkla bekletmişti kendini , karşımızı yine güzel bir mekan ile çıkan Murat , yazısı ile ilgi uyandıracağa benzer.

ÇÖPÇÜ

Güzel bir nisan akşam üstü, beş adet lezzet yolcusu yeni bir lezzet deneyimi yaşamak için bir araya geldik.  Başımızda nereyegeldik’in babası İlker Kızıltoprak ve sevgili eşi Yağmur hanımla birlikte “Çöpçü” isimli mekanı sizler adına denemeye karar verdik.  Bu iki genç ve güzel insan, gerçekten bu lezzet serüvenlerini hayatlarının güzel bir parçası haline getirmişler ve bu güzelliklerine bizleri de ortak etmeleri benim için ayrı bir zevk oldu.

Mekanı sevgili Yağmur gözleme dayalı olarak tespit etmiş. İş güzergahının üzerindeki bu mekandaki hareketlik Yağmurun dikkatini çekmiş, haliyle bu kadar insanı buraya çeken lezzet ne ola ki sorusu canlanmış, kısmet bizimle ziyaret etmekmiş. Anlayacağınız üzere, hepimiz mekanı ilk kez ziyaret edeceğiz. Ne bir referans var ne de önden bir yaşanmışlık.  Haliyle tüm veriler sıfır noktada, tüm deneyim bizlere ait olacak.  Bir lezzet düşkünü olarak bu durum bende daha büyük bir heyecan yarattı.  Mekan “minibüs caddesi” üzerinde ulaşımda da bizde minibüs kullandık.  Mekanımız suadiye ışıklarda, bostacı dan giderken solda.

Mekanın ismi vurucu ve dikkat çekici.  “çöpçü”, ismi ilk başta zihnimde salaş bir mekan beklentisi yarattı.  Ne yalan söyleyeyim bu denli endüstriyel bir yer beklemiyordum.  Yazıyı yazarken yaptığım araştırma da son dönemde çoğalan yerli franchisinglerden birinin şubesi olduğunu öğrendim.

Mekana girdiğiniz andan itibaren yoğun bir kalabalık dikkat çekiyor.  Bu yoğunluk kendi için bir düzene maalesef sahip değil.  İlk başta oturacak yer bulmakta zorluk çektik.  Bu denli yoğun bir mekanda, bir görevlinin sizi karşılayıp oturacak yer konusunda yardımcı olması bence gerekli.  Bu gereklilik mekanın işletmecisinin de faydasına diye düşünüyorum.   Müşteriler kendi keyfine göre yer seçtiklerinde bir çok sandalye boş kalmasına rağmen birçok müşteride ayakta beklemek zorunda kalıyor.  Haliyle bu bekleyiş keyifli değil ne yazık ki.  İç mekan dizaynı bana acayip plastik ve endüstriyel geldi.  Tipik bir fastfood ortamı.

Çöpçü rekabet etmek istediği alanı fastfood olarak seçmiş olabilir ama mekan tasarımında ege ve İzmir gibi kadim medeniyetler beşiği bir coğrafyadan da izler taşımaları onları daha özgün kılabilir bence.   Mekanın tasarımsal bu eksikliği maalesef fonksiyonellikte de kendisini gösteriyor.  Masalar standart dışı dört kişilik bir masa servis başlayınca üç kişiye bile ufak kalacak durumda ve yemek keyfi bir hengameye dönüyor.  Bundan başka yerleşim planında o derece abartıya kaçılmış ki üst üste hissi uyanıyor. Hele ilk girişte kapının sağ tarafında iki kişilik bir bölüm tasarlanmış, yani bunu tasarlayan bir iç mimarsa diplomasını yırtsın atsın.  Sizi sokaktan geçenlere karşı, seyirlik sirk hayvanı gibi yemek yemeye zorlayan ve otobüslerin kapı önü koltuklarından bile daha dar bir bölüm.  Yani mekanda yer beklerken edindiğim izlenimler mekanla benim aramda olum bir bağ kurmama maalesef olanak vermedi.

Yemeklere gelince,  mekanda çöp şiş, köfte ve sucuk sunuluyor.  Biz sizlerle de paylaşmak adına ve deneyimsel bir yemek için tüm ürünlerden istedik.  Sucuk konusunda ben kendimi yorum yapmaya pek ehil görmüyorum.  Biz ailecek yıllardan beri sucuğumuzu kendi aile kasabımıza sipariş üzerine yaptırma şansına sahip olduğumuzdan, bu özel sucuğun tadı benim ruhuma işlemiş durumda. O sebeple bize özgü imal bu sucuk dışında ki sucukların istisnasız hepsinin tadı bana yavan geliyor.  Ancak, pişirimi konusunda başarılılar.  O denli kalabalık bir zümreye, kıvamında pişirilmiş sucuk servis etmek gerçektende kolay olmasa gerek.

Köftesi bence gayet başarılı ancak o derece kalabalık ve sıkıntılı bir ortamda yemek yedik ki (kurt gibi aç olmamızın da etkisi yadsınamaz)  ben işin lezzet ve keyfine pek varmadım.  Neye göre ve kime göre başarılı ? İçinde bulunduğum atmosfer beklentilerimi o denli geri çekmişti ki, atmosfere göre mi başarılı bunun tam cevabını bulabilmek için tenha bir zamanda sizlerin denemesini ve mukayese etmesini öneririm.

Mekanın gözdesi çöpler geldiğinde masada bir hareketlenme başladı.  Koku güzel, sunum standart (ekstra bir şey yok) tada gelince bu sefer mekan baskısında kurtulmuş olarak söyleyebilirim yumuşacık ve kaliteli bir çöp şiş deneyimi sunuyorlar.  Ancak porsiyonda en az iki çöp daha olmalı, arkasını mutlaka söylüyorsunuz.

Çöpün yanına verdikleri lavası, orada sıcak sıcak imal ediyorlar.  Kurdukları sistem ile lavaşın tandırda yapılışını size izleme imkanı bile veriyorlar.  Mekansal anlamda bence tek güzel durumda bu.  Ancak, lavaş o kadar ince ki veya mayasız olması sebebiyle, çok çabuk kuruyor.  İçine iki çöp çektin çektin, çekemdin lavaş havayla temas eden parşömen gibi elinde un ufak oluyor.

Biz tatlılarını denemedik, o hakkımızı farklı bir deneyim için sakladık.  “Çöpçü”nün tatlı menüsünde kadayıf, ceviz dolma, lokma ve ege üçlüsü (incir,kabak ve ceviz tatlısı) dört seçenek olarak sunuluyor.

Fiyat lezzet dengesinde vasatın hemen üstünde göründü .

Adresi: Kocayol Cad. No:46 Üst Bostancı
Telefonu: 02163611114
İnternet Sayfası : www.copcugida.com
 
Reklamlar

ÇÖPÇÜ” üzerine 9 yorum

  1. Elinize sağlık.. Detaylı bir gözlem ve akıcı, güzel bir yazı..
    Sakin bir zamanda denenesi olduğu kanaatine vardım.
    Ekmek konusu özellikle et ürünleri satan bir mekanda bence çok önemli. Ancak çoğu müessese buna gerekli özeni göstermiyor.
    Kendi tandır ekmeğini üreten mekanlar arasında Bayramoğlu Döner’in ekmeğini tek geçerim.

  2. Yemekler fena gözükmüyor ama tarafsız olarak ve ilk sefer giden yazarımızı mekan düzeninin ve oturma kargaşanın sıktığını yazıdan çok net anlayabiliyoruz. Hafta içi boş ve rahat bir günde denenerek lezzet üzerine konuşmakta fayda var gibi gözüküyor.

  3. Yorumların tamamına katılıyorum…
    Mekan o kadar kalabalık ve düzensizdi ki tatlı yemeği bile düşünmeden karnımızı doyurup çıktık. Çöp şiş ne kadar güzel olursa olsun (ki şahane de denemez… Selçuk’ta çöp şiş yediyseniz…) ortamın özellikleri sebebiyle rahat yiyemiyorsunuz.

  4. Bir de puanlama sistemi yapsanız farklı kategorilerde (oyun puanlaması gibi) . Böylece deneyim arttıkça hızlıca karşılaştırabiliriz hepsini

  5. Öncelikle yazarımız Murat Keçeciler’in kalemine sağlık 🙂 Mekanın favorisi çöp şiş olmasına rağmen başarılı değildi fakat köfte ve sucuk iyi seviyelerdeydi.Mekan düzensizliği hakkında yazarımıza katılıyorum.Mekan o kadar kalabalık ve tertipsizdi ki 2. kere gitmek için düşünmek gerekir.Son diyeceğim araştırılsa alternatifleri bulunabilir diye tahmin ediyorum..

  6. Bence kurulması zaman ve milyarlar harcatan bu tür yerleri eleştirmeden önce en az birkaç kere gidilmesi ve düşünülmesi gerekli,eleştiri bu kadar kolay olmamalı..
    Çöpçüye bir kaç kez eşimle gittim,gitmeye de devam edeceğim çünkü ürünler çok farklı,lezzetli, gayet de hızlı ve ilgili servis ediliyor,çok kalabalık zamanlarda yemeğin gecikmesi normal zaten,aynı zamanda bu o mekanın ne kadar ilgi gördüğünün de göstergesi bana göre.
    Sonuç olarak, Çöpçü kesinlikle tavsiyemdir.Gidin ve deneyin!!!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s