KARDEŞİM MANTI

Gül Kılıç , son dönem yeni nesil NEREYE GELDİK ?  yazarı . İlk yazısı ile dikkatleri üzerine çekti  🙂 Bilindik mantı mekanlarının haricinde farklı bir lezzet istasyonu keşfetti bizler için. Teşekkürler GÜL …

EMİRGAN KARDEŞİM MANTI

Yazmazsam çatlayacağım… Her sohbet ortamında yeni tanıştığım insanlara şiddetle tavsiye ettiğim-tahmin ediyorum ki dünyanın annemden sonra en iyi mantısını yapan- mekân: Emirgan Kardeşim Mantı. Çok şeker bir anne ve en az onun kadar sıcakkanlı olan oğlu işletiyor bu mekânı.

Emirgan’ın insana tanışıklık hissi veren sokaklarından yaşanmışlık dolu bir ortama adım atıyorsunuz önce. Duvarlar, masalar, aksesuarlar hep bu nostaljik ambiyansı beslemek için oradalar. Duvarlarda sık sık mekânı ziyaret edip, öğünlerini bu nefis mantıyla süsleyen ünlülerin fotoğrafları var. Retro bir telefon da köşe başında ikamet etmekte.

Sevimli anne “çocuklar hoş geldiniz, üşüdünüz mü, çok açmışınız, yoruldunuz mu…” diye devam eden içten sorularını sıralayıveriyor hemen. Köşesinde Türk dizilerini izliyor, yorumlarını da bolca katarak. Biraz efkârlansa dışarı çıkıp bir sigara tüttürüyor sizinle.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Oğlu da en az onun kadar sempatik. Huysuz görünmeye çalışıyor ama pek başarılı olduğunu söyleyemem bu konuda  🙂 Tabağınızı bitirmezseniz bozuşabilirsiniz ama… Hesabı mümkün değil getirmez…

Yemeklere gelelim biraz da. Mercimek çorbasıyla başlamanızı tavsiye ederim. Çok lezzetli her şey ve tabi ki ev yapımı. Sonrasında mantı… Ama mantı için bir de özel -sos ya da baharat ne desem bilemiyorum-  bir şeyleri var. Kurutulmuş yoğurt, ceviz ve dahası… Mutlaka üzerine dökmelisiniz. Yanında çok ekşi ama benim yemeye bayıldığım bir lahana turşusu geliyor (turşu sevmeseniz de ev ekmeğiyle birlikte tadına bakmanızı tavsiye ederim.) Son dokunuş olarak dondurmalı ekmek kadayıfı ve sıcacık çay. İddia ediyorum bayılacaksınız!

  • Mercimek Çorbası : 4,5 TL
  • Mantı :8 TL

Afiyet olsun, bal şeker olsun 🙂 Mutlaka uğrayın!

Adresi : Mirgün Mah. Muvakkit Cad. No:14 D:1 PK:34467 Emirgan, Sarıyer, İstanbul
Telefonu : 0.212.2296917
İnternet Adresi : www.kardesimmanti.com.tr
Facebook Grubu : http://www.facebook.com/group.php?gid=9061043102
 

KARDEŞİM MANTI” üzerine 7 yorum

  1. Müdavimlerinden olduğum Kardeşim Mantı’yı kesinlikle tavsiye ederim. Kendileri de Bolulu oldukları için yörelerinin yemeklerini çok güzel bir şekilde hazırlayıp, sunuyorlar. Gidilesi, yenilesi…

  2. Ask-i memnu da Behlul, Bihter, Nihal ve onun saf kardesinin surekli gittigi mantici degil mi burasi?

  3. bu mantıyı Sivas’ta daha büyük yaparlar orjinali oradan gelir. Adı ise “hingel”dir.
    Ama size yapılış şekli ve lezzetiyle ünlü “Türkmen mantısını” şiddetle tavsiye ederim.farklı ama müthiş bir lezzet. Duyduğuma göre bağdat caddesi civarında açılacakmış!!! adresi bulur bulmaz yazarım size.

  4. Çok fazla dışarda mantı yemeyi sevmem. Bir tek Casita’nın ferayesi beni cezbeder. Ama bu gerçekten de çok güzel görünüyor. Denemeye değer..

Yorum bırakın